Tradiția mironosițelor își trage seva din medicina ”celestă”, o formă complexă, dar profundă de vindecare practicată în templele Egiptului antic.
 
Mironosițele au fost un grup antic, secret, de femei vindecătoare, a căror misiune era de a ajuta oamenii să se reconecteze la esența sufletului lor, prin asta contribuind la creșterea nivelului de conștiință de pe planetă. Și, așa cum numele lor o sugerează,  în munca lor se foloseau de uleiuri sacre.
 
Ele se mai numeau și purtătoarele de mir sau stăpânele uleiurilor.
 
 
Tipul de vindecare pe care îl practicau viza vindecarea rănilor de la nivelul sufletului. O importantă parte din munca lor consta în ajutarea oamenilor aflați pe patul de moarte să plece mai ușor din lumea aceasta. Moașe de suflete se numeau. 
 
 
Învățăturile mironosițelor se transmiteau pe cale orală, de la o mironosiță la alta. Acestea erau selectate și inițiate în tainele vindecării încă din adolsecență. Selecția lor se făcea pe baza anumitor criterii, cele mai importante abilități necesare fiind capacitatea de a simți câmpul energetic al oamenilor,  mirosul ascuțit și abilitatea de a selecta cele mai potente și puternice uleiuri.
 
 
În procesul prăgătirii pentru munca lor vindecătoare, treceau printr-o serie de inițieri ce presupuneau lucrul cu energia, alchimia și tranziția spre moarte.
 
Un pas absolut necesar în pregătirea lor era trezirea înțelepciunii inimii și a sufletului (the nous) pentru că doar servind de la nivelul inimii se puteau lăsa ghidate și inspirate în alegerile cele mai potrivite în procesul ajutorării celorlați, dar înainte de toate, accesarea acestui tip de înțelepciune era o abilitate necesar a fi demonstrată prin aplicarea ei în viața de zi cu zi. Învățăcelele erau în permanență monitorizate de către cele mai în vârstă și mai înțelepte mironosițe pe tot traseul acestui proces.
 
 
Una dintre cele mai faimoase dintre mironosițe a fost Maria Magdalena, o figură controversată de-a lungul istoriei și care s-a născut, așa cum arată datele, în perioada echinocțiului de primăvară, pe 22 martie.
 
 
Biblia face multe trimiteri la munca ei și a surorilor ei mironosițe, în special în timpul crucificării.
 
 
Energia ei s-a activat atât de mult la nivel global și adevăruri ascunse încep să iasă la suprafață. E doar o chestiune de timp până ce va fi cu adevărat recunoscută oficial  pentru ceea ce a fost ea în mod autentic: o vindecătoare la nivel profund, un învățător al tainelor sacre, un lider, un ghid pentru sufletele rătăcite, o cunoscătoare și practicantă a alchimiei, dar mai presus de toate o femeie (iubită și mamă), reprezentanta Divinului Feminin în cultura creștină.
 
 
Mi-a plăcut foarte mult această afirmație când am citit-o și o să închei cu ea:
 
 

“Maria Magdalena sălășluiește în inimile deschise”.

 
Cu drag,
 
Ioana
 
 
 

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.